Site Overlay

БЛОК НАСТАВА У “КРУШИК – ПЛАСТИКА” АД

Ученици  II-2 разреда ОВЦ Осечина, образовног профила пластичара, обавили су и други део блок наставе према плану и програму, у предузећу „Крушик – пластика“ ад , са предметним наставником. Током блок наставе, ученици су имали прилику да се упознају са неколико технологија прераде пластичних маса који су део производног програма ове савремене фабрике. Ученици су пратили рад и активно учествовали у задавању параметара производног циклуса на најсавременијим машинама за бризгање пластичних маса које опслужују роботи. Поред тога, имали су и могућност да се упознају са веома сложеним алатима за бризгање, као и са њиховим основним деловима. Посебно пажњу ученика привукла је технологија спиралног мотања цеви и производња хоризонталних и вертикалних резервоара, јер су имали прилику да самостално учествују у припреми и процесу заваривања пластичних маса, односно изради готових производа.
Након првог дела блок наставе уприличен је и састанак са директором Зораном Урошевићем, дипл. инж. машинства, који је упознао ученике са плановима развоја ове фабрике, проширивањем капацитета, а самим тим и потребама за квалификованом радном снагом, наводећи да ово занимање итекако има перспективу и да се такви кардови одмах могу запослити. Директор је посебно истакао одличне услове рада, савремене машине и опрему, као и веома пристојне плате. Предметни наставник, Љубомир Алексић, дипл. инж. машинства, који је дуго година раније радио у овом предузећу, честитао је директору, руководству и сви радницима на изузетној визији развоја и осавремењивања ове фабрике, која је сигурно по томе лидер у региону.
Посебно треба нагласити одличан пријем ученика, како од руководства, тако и од свих радника, инзваредну сарадњу и омогућавање увида у све технологије које ова фабрика развија и примењује.