Site Overlay

Треће место за ОВЦ „Осечина“ на такмичењу „Такмичење у прављењу игара“

У петак 22. новембра 2019. године у Ваљеву, у организацији Регионалног иновационог стартап центра Ваљево (РИСЦ Ваљево) и Факултета здравствених и пословних студија Универзитета Сингидунум, а уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије одржано је такмичење под називом  „Такмичење у прављењу игара“. Такмичење је осмишљено и организовано са циљем да се млади едукују и заинтересују за ову област која је данас изузетно популарна у целом свету.

Образовно-васпитни центар „Осечина“ на овом такмичењу представљали су Николина Марковић, Јована Гајић, Никола Тешић и Вељко Ракић, ученици IV разреда средње школе, образовног профила пословни администратор. У великој конкуренцији ученика четвртог разреда средњих школа из Ваљева, Лазаревца, Лајковца и Осечине, као и студентских тимова са информатичког смера, наши ученици су освојили треће место и тако показали да је ова мала средина расадник талената на које треба да будемо поносни.

Поред такмичарског карактера овај скуп је имао и едукативну димнезију.  Сви учесници овог занимљивог догађаја имали су прилику да сазнају како и на који начин индустрија игара утиче и на економију једне земље, где је Србија на овом великом тржишту и који је њен допринос развоју тржишта игара и како и на који начин материјализовати идеје, знања и вештине у овој индустрији. Урош Павловић, дизајнер игара и 3Д генералиста, овог пута се нашао у улози предавача и ментора.  Све учеснике овог скупа провео је кроз свеобухватан процес настанка једне игре, од саме идеје па кроз појединачне фазе настанка игре до самог краја како креирати упечатљиву и допадљиву маркетинг кампању која једну игру позиционира и продаје на огромном тржишту игара у свету.

Парарелно са програмом за ученике организована су предавања и радионице за професоре са темом Употребе „web 2.0“ алата у методици наставе, на којем је учествовао наш колега Ненад Иконић, који је уједно био и вођа тима наше школе.

Ученицима честитамо на освојеној награди са жељом да своја знања и вештине која су стекли током школовања оплемене и унапреде и употребе у развоју својих професионалних каријера.