Site Overlay

Велики успех наше школе и професорке Драгице Пуљезевић

На 61. Републичком семинару наставника српског језика и књижевности,на Филолошком факултету у Београду, 7. фебруара, нашој школи и професору српског језика и књижевности Драгици Пуљезевић уручена су два вредна признања. Прво признање је посебна награда за досадашње успехе наших ученика на републичким такмичењима, на којима су у последњих десет година освојили  12 награда. Лингвистичка секција је освојила 4 прва, 4 друга и 1 треће место и по томе је на другом месту у Србији у конкуренцији 31 основне и средње школе. Једно место више од наше школе имају само Филолошка гимназија у Београду и Фармацеутско-физиотерапеутска школа (такође из Београда).

На Републичкој књижевној олимпијади наши ученици освојили су 1 треће место (Александар Крстић), 1 друго (Анђела Јанковић) и 1 прво, и уједно једино прво место у појединачном такмичењу у историји наше школе, освојила је Сања Николић.

Друго признање је освојено 2. место за претходну школску годину, на Републичком такмичењу Лингвистичких секција ученика основних и средњих школа у Србији.

Награде је уручио професор Филолошког факултета доктор Александар Милановић.