Site Overlay

ГОДИШЊА НАГРАДА УНИЦЕФ-А ЗА НАШУ ШКОЛУ

На годишњем састанку УНИЦЕФ-а у Србији које ова међународна организација са својим сарадницима из цивилног и владиног сектора одржава почетком децембра, а на којем се представљају резултати рада за текућу годину као и планови за наредну годину нашу школу представљао је Ненад Иконић, руководилац Клуба за иновације који функционише у оквиру школе. На овогодишњем састанку присуствовали су заменик министра у Министарству туризма и омладине, заменик министра у Министарству здравља, представници Министарства просвете, Агенције за квалификације као и Института за ментално здравље. Наша установа је била једини представник образовног сектора на састанку.
Поред представљања резултата рада Клуба за иновације, представљене су и бројне волонтерске активности које су реализоване под окриљем Клуба или у којима су учествовали наши ученици, а такође на овом састанку су представљени и разматрани планови за наредну годину. На основу остварених резултата рада Клуба за иновације и остварених волонтерских активности УНИЦЕФ је нашој школи доделио награду за најбољег организатора волонтерских активности. Награда је уручена у Београду на свечаности поводом 5. децембра, Светског дана волонтера. Награду су у име школе примили Ненад Иконић и Марија Николић.
Подсећање Клуб за иновације почео је са радом 21. априла 2023. године на основу добијених средстава за опремање Клуба за иновације по конкурсу „Достигнућа младих у Србији“, имплементационог партнера УНИЦЕФ-а. По овом пројекту уређен је и опремљен простор изнад кухиње и трпезарије неопходном опремом међу којом су и 3-Д штампач, ласерски гравер, 3-Д оловка, графичке табле… Ово је један од три Клуба за иновације у Србији, а једини у оквиру школе.