Site Overlay

Друго место на међуокружном такмичењу у Малим олимпијским играма

Дана 28. маја 2021. године, са почетком у 11:00 часова, одржано је међуокружно такмичење у Малим олимпијским играма за школску 2020/2021. годину за ученике првог, другог и трећег разреда основне школе. Такмичење се одржало у хали спортског центра “Мастер” у Београду.

Првенство у Малим олимпијским играма је по пропозицијама Савеза за школски спорт Србије такмичење које се организује у пет нивоа у категоријама I, II и III разреда: школско (I ниво), општинско (II ниво), окружно (III ниво),  међуокружно (IV ниво) и државно (V ниво) првенство. Првопласирана екипа са општинског првенства стиче право учешћа на окружном првенству. Првопласирана екипа са окружног првенства стиче право учешћа на међуокружном првенству. Првопласирана екипа са међуокружног првенства стиче право учешћа на државном првенству.

На међуокружном такмичењу учествовало је пет основних школа и  то:

ОШ ,,Нада Пурић’’, Ваљево

Образовно-васпитни центар ,,Осечина’’, Осечина

ОШ ,,Светозар Милетић’’ , Земун

ОШ ,,Јован Јовановић Змај’’ , Сремска Митровица

ОШ ,,Петар Кочић’’ , Инђија

Екипе наше школе које су се на Окружном такмичењу одржаном у Ваљеву пласирале у наредно коло такмичења учествовале су на међуокружном такмичењу у Београду.

Такмичење се одвијало у виду штафета, а најбољи пласман је остварила екипа која је обавила све задатке у најкраћем временском периоду.

На нивоу свих разреда такмичио се сваки ученик, односно ученица појединачно, а времена постигнутих резултата су се сабирала па се добијао резултат целе екипе. Правила су важила за све разреде, а разликовали су се полигони који су били прилагођени узрасту деце.

Екипа другог разреда наше школе наступала је мешовито у саставу пет најбољих дечака и пет најбољих девојчица (плус две резерве), а на крају такмичења заузела је одлично, друго место.  Деца су била изузетно добра и пожртвована, лавовски су се борили до самог краја, али нису успели да се пласирају на Републичко такмичење, јер даље иде само првопласирана екипа. Наша екипа је јавно похваљена јер је једина без иједне грешке одрадила полигон.

На нивоу трећег разреда учествовала је само екипа девојчица наше школе. Екипа се састојала од десет девојчица и две резерве. Због недовољног броја девојчица трећег разреда екипи су прикључене две ученице другог разреда. Девојчице се дале све од себе у савлађивању препрека и одрађивању моторичких задатака и на крају такмичења заузеле треће место.

Оно чиме можемо да се поносимо као школа јесте велика љубав ученика према спорту, њихова енергија и жеља за успехом, а све то уз велики рад, мотивацију и подршку тренера, професора физичког васпитања и спорта Марка Марковића, Ивана Мијаиловића и Душана Милутиновића. Обострано задовољство услед постигнутих резултата и самог учешћа на такмичењу показују и осмеси на лицу свих чланова екипе, који су се кући вратили пресрећни, препуни спортских утисака и прелепих фотографија као најлепших успомена.

Ученици другог разреда:

*Девојчице:                                                                                        *Дечаци:

Јелисавета Костић                                                                   Давид Петровић

Ленка Костић                                                                             Стефан Ивановић

Анђелија Матић                                                                        Филип Живановић

Наталија Нинић                                                                         Марко Спасојевић

Емилија Спасић                                                                        Никола Николић

Теодора Драјић                                                                         Немања Цвејић

 

Ученици трећег разреда:

*Девојчице

Дуња Радивојевић

Маша Самоиловић

Лена Милосављевић

Теодора Срећковић

Симона Топаловић

Наташа Цвејић

Милица Матић

Зху Руијие

Неда Орешчанин

Неда Лукић

 

Вођа  екипе: Марко Марковић

Тренери:   Иван Мијаиловић

                                     Душан Милутиновић