Site Overlay

Квалитет рада установе и стручност наставног кадра вредни пажње

У кабинету председника општине организован је пријем за професорку српског језика Драгицу Пуљезевић, као добитника награде за најбољег наставника лингвистичке секције.

На 62. Републичком зимском семинару наставника, који је одржан у Београду, уручену су награде за Републичко такмичење лингвистичких и литерарних секција, за најбоље методичке припреме, за најбољи писмени задатак и за најбољи школски часопис.
Ученици Образовно-васпитног центра „Осечина“ и професор српског језика и књижевности Драгица Пуљезевић, освојили су, по пети пут, прво место на Републичком такмичењу лингвистичких секција.

Председник општине Никола Томић честитао је професорки Драгици и изразио задовољство што је својим залагањем допринела да наша школа буде једна међу 18 најбољих.
„Честитам на освојеној награди уз искрене жеље да наставите да обогаћујете васпитни процес, развијате интересовање деце према српском језику и да будете пример и подршка млађим колегама. Ваш дугогодишњи рад допринео је афирмацији српског језика, омогућио спој традиционалног, изворног говора и савременог утемељења наставе. То сте доказали кроз радио емисије за време онлајн наставе. Представили сте једно богатство говорног изражавања, дигиталних компетенција ученика и љубави према писаној и усменој књижевности. Важно је истаћи, да Ваш труд и заинтересованост за српски језик успешно преностите на децу и тако развијате нит писмености, традиције и мотивације за учење. Поносан сам што деца имају професорку која својим личним примером и односом према раду, позитивно утиче на своје ученике. Врло често је изражајније оно што радимо од онога што говоримо“, изјавио је председник општине Никола Томић.
Заменик председника Биљана Мићић и помоћник председника Зорица Павловић, су такође честитале професорки и упутиле искрене жеље да настави у том правцу богаћења и неговања српског језика и књижевности.
Професорка српског језика, Драгица Пуљезевић, се захвалила на пријему и изнела карактеристике и лепоту рада и стварања са децoм.

„Од првог дана запослења, рад са децом је изискивао додатни труд и истраживање. То сам представила у многим издатим књигама, збиркама дечијих радова. Једна од њх је и говор нашег краја, што је управо и награђено. Поред тема предвиђних планом и програмом, ми се бавимо говором који живи у нашем крају, бележимо називе њива, назив производа писаних латиницом, проналазимо старе жене које са поносом носе мараме на глави… и много тога још. Истакла бих да успех ученика и мој успех, наравно и колектива, се заснива на отвореној и искреној комуникацији. Деца показују интересовање према прошлости и тако правимо паралелу са временом у коме живимо. Сведоци смо да се догађаји смењују муњевитом брзином, мало обраћамо пажњу на било шта, па самим тим и пропустимо много. Зато са мојим ученицима негујем писану књижевност, наша достигнућа и говор бележим и чувам од заборава“, нагласила је професорка Драгица.
Пошто се ове године обележава 30 година Републичког такмичења лингвистичких секција, Друштво за српски језик и књижевност Србије уручило је признања најбољим наставницима за „висок степен стручности, методичке и педагошке обучености за рад у оквиру слободних активности (секција), као и за изузетан успех у припремању ученика“ за ово такмичење у протеклих 30 година. Професорка Драгица Пуљезевић уврштена је у 18 награђених наставника средњих и основних школа Србије, који су улагали велике напоре за припремање ученика за Републичка такмичења лингвистичких секција.

Веома смо поносни на сарадњу наше општине и школе, која препознаје квалитет рада наше установе, стручност наставног кадра и њихов рад, труд и залагање награди и истакне.