Site Overlay

МАРТИНОВИЋ: ОБНОВА ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ ЦЕНТРА У ОСЕЧИНИ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА МИНИСТАРСТВА

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обишао је данас средњошколску зграду Образовно – васпитног центра „Браћа Недић“ у Осечини, за чију реконструкцију је општина аплицирала за средства Министарства државне управе и локалне самоуправе у износу од 35,9 милиона динара.

Том приликом, Мартиновић је констатовао да у Осечини постоје четири смера средње школе и да је објекат у којој се одвија настава направљен крајем 19. века, али да није било већих улагања од обнове овог објекта након завршетка Другог светског рата.

„У зграду није деценијама улагано и налази се у јако лошем стању. Министарство ће учинити све да Осечина добије целокупан износ средстава да би се реновирао овај објекат како би и ученици и наставници имали пристојније услове за рад – казао је министар Мартиновић. Он је додао да је наша историјска обавеза да се помогне овом делу Србије, јер су људи овог краја задужили Србију борећи се за њену слободу.

Подсетивши да је током Великог рата објекат био претворен у болницу где су лечени српски војници и рањеници са Колубарске и Церске битке, министар је истакао и историјски значај личности по којима је Образовно-васпитни центар добио назив. Он је нагласио да Центар носи име великих јунака, браће Недић, који су након чувене битке код Чокешине ушли и у народну песму.
Овом приликом Мартиновић је посетио и зграду обновљене основе школе и Спортски центар у Осечини.