Site Overlay

Министар др Мартиновић обишао завршне радове на згради средњег образовања наше школе

Реконструкција и адаптација простора средње школе у оквиру Образовно-васпитног центра „Браћа Недић“ у Осечини приводе се крају, а завршне радове прве фазе обнављања ове зграде, обишао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, који је најавио могућност да Министарство финансира и другу фазу реконструкције.

Рехабилитација објекта спроводи се уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе које је ове године из Буџетског фонда издвојило близу 36 милиона динара за реновирање ове зграде.

Осврнувши се на то да је боравио у Осечини у марту и да је простор где се одвијала средњошколска настава био у врло лошем стању, министар је нагласио да је сада задовољан напретком радова и новим изгледом објекта.

„За највише две недеље очекује се завршетак прве, а 2024. године улазимо у другу фазу реконструкције и Министарство ће да се потруди да пронађе потребна новчана средства да се изглед школе доведе до нивоа који ће омогућити наставницима и ученицима да добију много боље услове за рад.”, изјавио је министар.

Велику захвалност министру Мартиновићу, на посети нашој школи, изразио је и директор Зоран Петровић са надом да ће Министарство наставити да сарађује са школом у виду сваке врсте помоћи за даље радове.

У разговору са министром, директор школе је истакао важност завршетка реконструкције ове школске зграде, која ће бити за понос свих нас.

,,Реконструкцијом средње школе, добијамо један врхунски објекат у нашој општини. Поред високообразованог и стручног наставног кадра, пружамо одличне просторне и техничке могућности будућим ђацима. Надамо се већем броју деце која ће уписати нашу средњу школу, како из наше општине, тако и шире. Образовање и културу нашег места подижемо на један виши ниво.”, истакао је директор Петровић.