Site Overlay

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ ШКОЛИ

У петак 22.марта нашу школу посетио је Министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић чије министарство је издвојило 36 милиона динара за реализацију 2.фазе пројекта реконструкције зграде средњег образовања наше школе.

Министар Мартиновић је заједно са председником Општине Осечина Николом Томићем и директорком школе Маријом Николић, обишао објекат школе који је реконструисан 2023.године и у којем се од 2.полугодишта одвија настава за 66 ученика.

Друга фаза реконструкције зграде средњег образовања обухвата доградњу новог објекта и спољно уређење школског објекта.

Дограђени објекат постаће део постојећег и функционисаће као једна целина. У приземљу ће бити смештене две учионице и мања остава. На спрату је предвиђен мултифункционални простор, адаптабилан за различите врсте догађаја.

Планирано је уређење слободних зелених површина, уређење пешачких стаза, формирање степеништа и нових мањих платоа за посетиоце и кориснике. Планира се обнављање расвете и опремање простора урбаним мобилијаром – клупама, корпама за отпатке.

Реализацијом овог пројекта створиће се још бољи услови за процес образовно-васпитног рада како професорима тако и ученицима.

Захваљујемо се Министарству државне управе и локалне самоуправе, министру Мартиновићу који је рад гост наше општине и школе, а такође и локалној самоуправи на челу са господином Томићем који препознају значај и снагу образовања као кључног сегмента друштва.