Site Overlay

Најбољима понуда за запослење

Већ три године компанија “Еуропром” реализује пројекат “Наша трговина за нашу децу”. У сарадњи са Економском и Пољопривредном школом у Ваљеву и Образовно-васпитним центром у Осечини, ученици прве, друге и треће године обављају стручну праксу у малопродајним објектима Еуропрома.

Током целе школске  године ученицима је омогућено да учествују у раду малопродајних објеката, да буду у контакту са потрошачима, едукују се уз надзор запослених у компанији и професора ментора и  да тако комплетан процес стручне наставе обаве на начин који ће им сигурно значити у будућности, када је у питању њихов даљи професионални развој.

На крају школске године, у месецу мају, ученици са најбољим оценама и коментарима ментора бивају похваљени и награђени од стране Еуропрома а најбољи ученици завршних година одмах добијају понуду за посао, тј. прилику да своје прво радно ангажовање започну у “љубичастој” компанији.

Ученица завршне године Образовно – васпитног центра „Осечина“, средњег образовног профила трговац, Слађана Младеновић, према оцени професора ментора и запослених у компанији Еуропром, у малопродајном објекту у Осечини, изабрана је за најбољег ученика у области обављања стручне праксе, чиме јој је упућена понуда за запослење, одмах након што током јуна заврши преостале обавезе у школи.

Према речима свог одељењског старешина Драгане Марковић, као и осталих професора и запослених у малопродајном објекту Еуропрома у Осечини, Слађана Младеновић је јако одговорна, вредна и послушна ученица, која је својом енергијом, трудом и жељом за учењем показала да може исправно напредовати на путу свог професионалног развоја, али и да се за то бива награђен.

Руководство и професори наше школе имају став да је овај пројекат прави пример дуалног образовања и сагласни су да овај вид успешне сарадње образовних институција и привреде треба неговати и даље. Такође, истичу да је сарадња са компанијом Еуропром на јако високом нивоу и да ће се сваке године трудити да имају што више награђених ученика, којима на овај начин могу обезбедити и шансу за посао.

Овом приликом наша школа се захваљује компанији “Еуропром”, која нас је укључила у свој пројекат “Наша трговина за нашу децу” и омогућила младима из наше школе да стичу радна искуства за време школовања, а оно што је посебно важно јесте и крајњи циљ, напредовање у даљем професионалном развоју и запослење.