Site Overlay

НАЈЛЕПШИ НОВОГОДИШЊИ ОСМЕСИ

Традиционално, и ове године, у нашој школи организована је новогодишња хуманитарна акција, на иницијативу Ћачког парламента, а према годишњем плану рада Тима за заштиту и унапређење здравља ученика.
Акцију су подржали ученици, родитељи и сви запослени како из матичне школе тако и из извојених одељења. Прикупљена је велика количина слаткиша, сланиша и школског прибора који су упаковани у 50 најлепших новогодишњих осмеха.
Како су новогодишњи и божићни празници време даривања, љубави и пажње, одлучули смо да једни другима улепшамо празнике. Представници Ђачког парламента наше школе заједно са својим наставницима Јеленом Николић, Маријом Николић и Ненадом Иконићем, подсетили су нас на важност подршке и саосећајности према онима којима је то најпотребније. Поделили су 24 најлепша новогодишња осмеха на одељењу дечије онкологије Института за здрвствену заштиту мајке и детета Србије ,,др Вукан Чупић” и 26 слатких осмеха у Прихватилишту за децу Београда.
Према речима ученика и њихових наставника, осећања радости и туге наизменично су навирала.
,,Поклонили смо им новогодишње пакетиће, измамили смо им осмех на лице, али негде дубоко у нама осетили смо тугу и бол због њихове животне ситуације. Постали смо свесни колико смо ми, као деца, срећни јер здрави одрастамо у кругу наших породица. Захвални смо и нашим наставницима на свој пажњи, подршци и љубави коју нам пружају. Срећни смо што смо нашим малим доприносом поделили срећу са другима и бар тренутно улепшали некоме дан и живот.”- изјавили су наши ученици из Ђачког парламента.

Иста осећања понели су и наши наставници који су посебно дирнути децом из Прихватилишта, њиховим загрљајима, причом и осмесима.

Њихову захвалност за наш мали гест показали су симболичним поклонима и честиткама које су сами направили за наше ученике и наставнике.