Site Overlay

ОДЛУКА О ПРОМЕНИ НАЗИВА ШКОЛЕ

ОДЛУКА О ПРОМЕНИ НАЗИВА ШКОЛЕ

Дуго времена наша школа носила је име Основна школа „Браћа Недић“, по јунацима из Првог српског устанка, браћи Глигорију и Димитрију Недићу, који су погинули у боју на Чокешини 16. априла 1804. године. Тај дугогодишњи назив од 1. септембра школске 2019/2020, спајањем основношколског и средњошколског образовања, бива промењен у нови, Образовно-васпитни центар „Осечина“.
Иницијативу за промену назива школе и враћање имена браће Недића, по коме је школа била надалеко позната, покренули су чланови Наставничког већа, уз сагласност и подршку Савета родитеља и Школског одбора. Предложено је да нови назив школе буде Образовно-васпитни центар „Браћа Недић“. Школа је коначну одлуку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, без чијег одобрења назив не би могао бити промењен, чекала непуних годину дана.
Решењем број 611-00-02533/2020-03 дата је сагласност о промени назива школе, а само решење ступиће на снагу и примениће се од почетка следеће школске године.
Ученици, управа школе, стручни сарадници, као и наставно и ненаставно особље са радошћу су дочекали вест о промени назива школе и враћању на „старо-ново“ име – Образовно-васпитни центар „Браћа Недић“.
Надамо се да ће школа још дуго времена с поносом носити овај назив и на прави пут изводити будуће генерације, и попут браће Недића, храбро се борити у освајању нових победа на путу до знања.