Site Overlay

Општинска смотра рецитатора ,,Песниче народа мог“

Ова година донела је пуно промена у читавом свету, за нас веома значајно поље образовања деце. Онлајн настава утицала је на све школске секције, посебно на рецитаторску секцију, ипак одлучили смо да се ,,боримо“ против читаве ове ситуације и болести на свој начин – трудом и знањем. Наставнице српског језика ОВЦ ,,Осечина“ своју рецитаторску секцију одржале су преко ,,малих екрана“, док су учитељи/це то неговали у школским просторијама, а пожртвованост и рад су се исплатили.
С обзиром да ,,уживо“ такмичење није било могуће, организатори су послали дописе свим школама у нашој општини, а наставници су онлајн радили са ученицима и спремили видео материјале рецитација. Дакле, Општинска смотра рецитатора ,,Песниче народа мог“ одржана је у онлајн формату у понедељак 12. априла у просторијама Народне библиотеке Осечина. Комисија је заседала ,,уживо“ прегледавши све пристигле снимке, а након тога је донела одлуку о ученицима који ће нашу општину представљати на Окружној смотри рецитатора. Овом приликом школа жели да похвали и истакне наше награђене рецитаторе. У првој категорији ( ученици од I до IV разреда ) –  млађи узраст, треће место освојио је Ђорђе Васиљевић (ученик другог разреда). У другој категорији ( ученици од V до VIII разреда ) – средњи узраст, друго место освојио је Никола Алексић (ученик VI-2), док је четврто место освојила Милица Јевтић (ученица VI-1).
Такође, школа истиче и похваљује све ученике који су учествовали: Наталију Јовић (ученицу V-2), Валентину Мијаиловић (ученицу V-2), Александру Миловановић (ученицу VI-1), Мину Николић (ученицу VI-1), Николину Малешевић (ученицу VI-1), Иву Павловић (ученицу VI-2), Катарину Јовић (ученицу VI-2), Николину Крсмановић (ученицу VI-2), Нађу Поповић (ученицу VI-2), Анастасију Младеновић (ученицу VI-2), Ивану Павловић (ученицу VII-1), Лазара Васиљевића (ученика VII-1) и Николину Ивановић (ученицу VII-2).