Site Overlay

Понос наше школе

Tрадиционално, као и сваке године, наша школа је посветила велику пажњу најбољим ученицима завршних разреда основне и средње школе. Међу најбољима су носиоци Вукове дипломе, Јевтић Софија и Драгутиновић Тамара – основна школа и Милутиновић Јелена и Гајић Јована – средња школа, као и ђаци генерације Драгутиновић Тамара – основна школа и Гајић Јована – средња школа.

Тим поводом, најбољи ученици су награђени како од стране школе тако и од председника општине Осечина али и спонзора и пријатеља наше школе.

Председник општине Осечина, господин Драган Алексић, у просторијама општине приредио је свечани пријем за најбоље ученике и њихове родитеље и том приликом је уручио награде. Носиоци Вукове дипломе су награђени сатом, а ђаци генерације сатом и књигом. Председник је честитао нашим ученицима, пожелео им пуно успеха у даљем школовању и истакао да је наша општина поносна што сваке године има овако сјајне ђаке, а пре свега добре и васпитне људе.

Такође, и директор школе је угостио наше ученике и њихове родитеље, где је заједно са спонзорима и пријатељима школе уручио ученицима вредне награде. Ђаку генерације средњег образовања, Јовани Гајић, госпођа Бранка Богосављевић испред књижаре „Папир“ поклонила је таблет и књигу, док је ђаку генерације основног образовања, Тамари Драгутиновић, господин Станко Андрић испред фирме „Цане“ поклонио лап-топ.  Такође, фондација Александра Миленовића, нашег бившег професора француског језика, Тамару Драгутиновић је наградила новчаном наградом у вредности од  200 швајцарских франака, као ученицу са најбоље постигнутим резултатима у учењу француског језика.

Директор школе је честитао ученицима, пожелео им је пуно успеха у даљем школовању и истакао да ће врата наше школе увек бити отворена за њих, као и помоћ и подршка свих наставника и професора.

Прича о успешним и младим људима наше школе заслужује да придобије велику пажњу и ван наше установе, те су тим поводом постављени билборди са сликама најбољих ученика, са циљем да се промовишу праве вредности.

На билбордима су истакнуте слике наших најбољих ученика у школској 2019/2020.години, али и наших спортских звезда, бивших ученика наше школе, тренутних првака државе у спорту, Јелене Лазић и Николе Перишић. Јелена Лазић је капитен одбојкашког клуба „ТЕНТ“, државног првака у одбојци и једна од најбољих одбојкашица лиге, док је Никола Перишић, као члан стручног штаба Црвене Звезде освојио првенство Србије у фудбалу у сезони 2019/2020.

На овај начин, желимо да промовишемо успехе садашњих и бивших ученика наше школе, а истовремено да они буду подстрек и „ветар у леђа“ свим другим младим људима нашег места.