Site Overlay

Први дани са осмесима под маскама

Традиционално, 1. септембар је симбол почетка нове школске године, али је ове године по много чему специфичан, обележен новим и другачијим правилима за ђаке, наставнике, професоре.

Образовно-васпитни центар „Осечина“ спремно је дочекао почетак нове школске године, у складу са свим препорукама због актуелне епидемиолошке ситуације. Школа је дезинфикована и добро снабдевена свим средствима заштите (дезинфекционим средствима, маскама и визирима за запослене и ученике). Хигијена школе је појачана, детаљно се чисти ујутро и увече, између смена се обавезно проветрава и дезинфикују клупе.

Ове школске године, у Образовно-васпитни центар „Осечина“  кренуло је 49 ђака првака, 43 петака и 15 ученика средњег стручног профила конобар-кувар. За ученике основног образовања, за одељења са великим бројем ученика, настава ће се одвијати у две смене. Ученици су подељени у две групе и похађају наставу у сменама. У првој смени су обавезни ђаци путници. Прва смена почиње у 7:50 часова а завршава се у 11:25 часова, док друга смена почиње у 11:45 часова и завршава се у 15:20 часова. Ученици средњег образовања похађају наставу по комбинованом моделу (једна седмица настава у школи, друга седмица настава од куће). Док је лепо време, настава из појединих предмета реализоваће се у природи или школском дворишту.

Први дан нове школске године обележила је једна лепа слика, свечана добродошлица ђацима првацима и додела бесплатних уџбеника, које је уручио председник општине Никола Томић заједно са директором школе Зораном Петровићем.

Прву недељу школе обележили су ђачки осмеси под маскама што указује на то да им је школа недостајала, њихови другари али и учитељи, наставници и професори. Иако су подељени у групе, у две смене, неки без својих омиљених другара, они су задовољни и воле овај вид наставе у школи.

„Мислим да је настава кренула са успехом у првим данима. Пратимо све токове наставе, дешавања па уколико постоје неке нејасноће покушавамо да објаснимо и да дамо праву информацију или појашњење. Сада нам је најважнија сарадња родитеља са школом како би се што лакше сви прилагодили на нове обавезе, а школа и запослени ће пружити све потребно за безбедно и здраво похађање наставе и учење“, изјавио је директор школе Зоран Петровић.

Уз поштовање свих мера и одговорност, остаће довољно простора и времена за учење, марљив рад и креирање најлепших школских успомена.