Site Overlay

Пројекат подршке нашим средњошколцима „Желим да кажем“

На предлог ученице 1/2 Сање Велимировић, наша школа започела је пројекат „Желим да кажем“, који је намењен средњошколцима, али се у њега могу укључити и ученици виших разреда основне школе. Циљ овог пројекта је да се млади људи охрабре за јавни наступ и да изнесу своје ставове у вези свих тема које их посебно занимају. Да говоре о својим дилемама и проблемима, интересовањима, о својим плановима… Циљ нам је да код младих људи пробудимо радозналост и мотивишемо их да имају жеље и снове. Да верују у себе.
Прво такво представљање, данас је имала Сања Велимировић. Сања је посебно заинтересована за психологију и говорила је о томе како је дошло до тог интересовања и шта све психологија пружа човеку. Ова наука је посебно привлачна младима јер им може помоћи да боље разумеју себе, али и друге људе. Сања је говорила о томе да је, када се појави неки проблем, нека дилема, најважније разговарати са другима, имати поверење у родитеље, али и у школу. Наставници и педагошка служба су увек ту да им се ученици могу обратити. Наравно, и наставници се морају потрудити да стекну поверење својих ученика. Такође је веома важно да млади људи схвате које су праве људске вредности и које их све замке окружују у овом савременом, дигиталном добу. Морамо бити искрени према себи и сваки дан „водити разговор са самим собом испред огледала“ и рећи шта смо то погрешили и шта треба да урадимо да се грешка не понови.
У покушају да реши неке своје дилеме Сања је писала и књигу, али је, у једном тренутку малодушности, уништила. Наставница Драгица је утешила да су своје књиге спаљивали и највећи писци и да Сања мора наставити да пише. У знак подршке школа је Сањи поклонила лаптоп, па ће јој сада бити много лакше да пише.
Сањином предавању присуствовао је и њен отац Рајко Велимировић, некада такође ђак наше школе.
Сањи желимо пуно успеха у школи, верујемо у њу и ишчекујемо њену књигу!