Site Overlay

Саобраћајна олимпијада

Недељу иза нас обележиле су бројне активности у ОВЦ „Браћа Недић“. Прва од њих је „Саобраћајна олимпијада“ – такмичење ученика завршних разреда средњих школа коју организује Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Општином Осечина и школом. Све то у циљу безбедног понашања у саобраћају као део пилот пројекта који је покренула Агенција за безбедност саобраћаја и коју спроводи у сарадњи са локалним самоуправама на подручју Полицијске управе Ваљево.

Ученицима ОВЦ путем презентације, представник Агенције за безбедност саобраћаја Милош Милкић, приказао је исправне и безбедне начине кретања у саобраћају, као и најчешће узроке који доводе до саобраћајних незгода: вожња под дејством алкохола, невезивање сигурносног појаса и неприлагођена брзина.
Посебан и дирљив тренутак било је лично искуство Славише Матић, као особе са инвалидитетом насталим услед саобраћајне незгоде. Животно искуство младића од 17. година, вожња без возачке дозволе, неприлагођена брзина и потреба да се стигне „што пре“, прекинули су нормалан и уредан живот средњошколца Машинске школе.
Након разговора и савета за безбедно понашање у саобраћају, ученици су приступили решавању теста. На основу резултата најбоље пласирани ће бити учесници и представници школе на републичком такмичењу.