Site Overlay

СВЕЧАНИ ТРЕНУТАК НАШИХ МАТУРАНАТА

Драги наши матуранти, завршило се једно поглавље у животу, ближи се крај безбрижном детињству.
Овај дан означава време вашег уласка у одрасли, самостални живот. Верујемо да је у сваком од вас заблистала једна суза у оку пуна туге јер сте пожелели да све ово још мало траје, али са друге стране ваше очи сијају од среће јер сте заједно и што делите радост. Ваш живот тек почиње, а пред вама су најбоље године које се зову младост.
Како традиција школе налаже, на крају сваке године бира се ученик који је показао највећи степен труда и ангажовања и који је постигао изузетне резултате из одређене области, достижући највиши ниво и представљајући нашу школу на Државном такмичењу.

На почетку дружења присутнима се обратио директор наше школе, Зоран Петровић који је заједно са пријатељима школе, фирмом Цане и књижаром Папир уручио награде ђацима генерације, Мини Николић, ђаку генерације основног образовања и Катарини Пантелић, ђаку генерације средњег образовања. Поред Мине и Катарине, награду је добила и Ива Пекмезовић за постигнуте изузетне резултате из француског језика. Награда износи 200 швајцарских франака, коју традиционално додељује у знак сећања на свог прерано преминулог брата Ацу, наставника француског језика, Живорад – Раде Миленовић.

Понос генерације коју је испратио Образовно-васпитни центар „Браћа Недић“ је свестрана и најуспешнија ученица Мина Николић. Ове године Мина је постигла изузетан успех, представљајући нашу школу на Државном такмичењу из „Шта знаш о саобраћају“ освојивши 1. место. Иначе, Мина је прва девојчица у историји школе која се такмичила из саобраћаја.. Мина је тиха, увек насмејана девојчица, омиљена међу својим другарима.Верујемо да ће Мина наставити овим путем и у предстојећим гимназијским данима. А из основне школе у нове изазове надамо се да ће понети много лепих успомена и да ће успети да оствари све своје снове.
Колико је другарство важно и лепо у одрастању сваког детета показале су и Минине другарице из 8-2 букетом цвећа и топлим загрљајима у знак Мининих успеха.

Топлим реченицама протканим честиткама, са поносом се обратио и уважени председник наше општине, господин Никола Томић који је уручио поклоне ученицима носиоцима Вукове дипломе и ђацима генерација.
Ученици основци који су носиоци Вукове дипломе су:
1. Мина Николић
2. Ива Пекмезовић
3. Вукашин Бајић
4. Милица Јевтић
5. Ива Павловић
6. Анастасија Младеновић
7. Дејан Ранковић
Ученици средње школе који су носиоци Вукове дипломе су ученици четвртог разреда образовног профила прехрамбени техничар:
1. Катарина Пантелић
2. Јовица Петровић
и
3. Слађана Јанковић
Поред ових ученика, Емина Стајић, ученица трећег разреда образовног профила кувар такође је носилац Вукове дипломе.
Честитамо свим ученицима!

Драги наши матуранти,
Овде смо вас учили да будете искрени, независни, одговорни, осетљиви. Научили смо вас да будете пријатељи, да браните своје мишљење, да волите науку, да се пажљиво односите према знању, односно дали смо вам основу онога без чега се не може постати прави Човек с великим словом! Желимо вам да не изгубите све ово, већ да повећате, негујете најбоље квалитете у себи.
Запазили сте да су ове године пролетеле незапажено. Знајте да овај тренутак растанка никада нећете заборавити. Покушајте остварити свој сан и храбро корачајући, идите кроз живот. Ово је веома битна фаза у животу која ће засигурно постати важна прекретница у вашем развоју. Прва степеница коју сте успели успешно прећи је – ваша карта за будућност. Што би славни Иво Андрић рекао: “Будите радосни кад год вам се за то пружа могућност и кад год за то налазите снаге у себи..” Трудите се да увек останете другари, да постанете прави људи, на понос својој породици, својим наставницима, свом месту! Желимо вам храбрости, снаге и воље да превладате све животне тешкоће. Нека вам срећа и успех помажу у животу. Живели!