Site Overlay

СПОРТСКИ УСПЕСИ УЧЕНИКА ОВЦ ,,ОСЕЧИНА“

С обзиром на лоше епидемиолошко стање и заразу Ковид 19 вирусом, школска спортска такмичења су одлагана током целе године и чекали су се повољни услови за њихова одржавања. Такмичења чије извођење је било предвиђено за пролеће прошле године одложена су због преласка на наставу на даљину. Ипак, добри услови су дочекани и млади спортисти наше школе су кренули у одмеравање снага са традиционалним противницима.
Прво у низу је било окружно такмичење у кошарци. Наставник Марко Марковић окупио је женску и мушку екипу, и у четвртак 29.4.2021. године у Ваљеву су покушали да направе велика изненађена и у подмлађеном саставу победе противничке екипе. Нажалост обе наше екипе су поражене у финалним утакмицама упркос великој борби, преовладало је искуство и старост противника, али у нама је рођена нада да ћемо следећих година постићи запаженије резултате.
Чланови наших екипа били су:

Тамара Андрић 6-2
Живко Ковачевић 6-1

Мина Николић 6-1
Марко Матић 6-2

Александра Милошевић 6-2
Бошко Милутиновић 7-2

Миа Лукић 6-2
Дане Миловановић 7-1

Ива Павловић 6-2
Матеја Павић 7-3

Јелена Ђуричиђ 6-1
Матеа Павић 7-2

Тина Ђуричић 7-2
Сретен Матић 7-3

Лазар Васиљевић 7-2

Лазар Ивановић 8-1

Након кошарке уследило је општинско такмичење у фусалу, наша екипа основне школе, под вођством наставника Миодрага Спасића, на домаћем терену, савладала је без већих проблема екипу ОШ „Живојин Мишић“ из Пецке. Уз договор са директором Зораном Петровићем и кординатором за школски спорт Колубарског округа решено је да наша школа буде организатор окружног такмичења за ученике основних и средњих школа. 12.5.2021. године са почетком у 9:00 почела је велика борба у мушкој конкуренцији за победнике округа. У категорији средњих школа изабраници Миодрага Спасића победили су екипу Техничке школе Ваљева након неизвесне утакмице резултатом 3:2 и пласирали се на међуокружно такмичење. Ученици основне школе су поражени у финалу од екипе ОШ „Милан Ракић“ из Мионице и нису успели да изборе пласман у даље такмичење. Као ораганизатори првенства побринули смо се да сви учесници добију фер и коректне услове као и храну и одговарајуће пиће.
Дана 13.5.2021. године са почетком у 9:00 у Шапцу одржано је међуокружно такмичење за ученике средњих школа. У првој утакмици, несмотрен потез нашег голмана у трећем минуту игре га је довео до добијања црвеног картона и нашу екипу оставио без шанси за даљи пласман, узалудни су били огромни напори остатка екипе да надоместе тај губитак кључног члана екипе.
17.5.2021. женска одбојкашка екипа наше школе наступала је на окружном такмичењу у Ваљеву, где је жребом изборила пролазак у финалну утакмицу у којој је поражена од екипе ОШ „Десанка Максимовић“ из Ваљева резултатом 2:0, остаје нам само нада да ће следеће године наша екипа приказати бољу игру која ће донети победу и дуго жељени пласман на међуокружно такмичење.
Екипу су чиниле:
Петровић Нина, 8-1
Јовановић Викторија, 8-1
Ивановић Николина, 7-2
Перишић Тамара, 7-2
Николић Теодора, 7-2
Иконић Тамара, 7-2
Гладовић Александра, 7-3
Берчек Ирена, 7-3
Младеновић Анастасија, 6-2
Томић Кристина, 6-1
Професор спорта и физичког васпитања: Перић Зоран