Site Overlay

Срце и душа шампиона Србије – Јелена Лазић

Одбојкашки клуб “ТЕНТ” из Обреновца одлуком извршног одбора Одбојкашког савеза Србије проглашен је за државног првака. Управа клуба склапала је темељно шампионски мозаик, а битан део целе приче је капитен екипе и без сумње једна од најбољних одбојкашица лиге, Јелена Лазић.

Јелена Лазић је некадашњи ученик наше школе, тадашње ОШ „Браћа Недић“, поносног одељењског старешине наставнице математике, Гаље Павловић.  У основној школи, Јелена је активно играла одбојку, како у школској екипи тако и у тадашњем одбојкашком клубу, који је предводио Зоран Петровић, садашњи директор школе.  Од малих ногу, Јелена је показивала велики таленат за одбојку, али и вољу и жељу за тренинзима и успехом, што сведочи податак да је Јелена највише свог слободног времена проводила у хали вежбајући.

Наша школа, тадашња ОШ „Браћа Недић“ носилац је многих медаља када је у питању одбојка, али једна од најзначајнијих јесте медаља Првака државе 2009.године, на такмичењу одржаном у Клеку. Лазић је имала врло битну улогу у томе.

Јелена Лазић је понос целе државе, своје локалне заједнице, школе, својих наставника и родитеља. А да је тако сведочи и следећи текст, иначе само један од многих који пишу о Јелени.

https://www.lokalnenovine.rs/rubrike/sport/jl-30.04/clanak.php#disqus_thread