Site Overlay

СТУДИЈСКА ПОСЕТА ХОТЕЛУ „HYATT REGENCY BELGRADE“

У оквиру блок наставе из предмета куварство и посластичарство за ученике првог разреда образовног профила кувар и посластичар организована је студијска посета хотелу „Hyatt Regency Belgrade“ једном од лидера хотелијерства у Србији. Ученике и њихове професоре Ненада Иконића, Марину Павловић, Марију Николић и помоћника директора Бранислава Тодорића дочекале су и са хотелом упознале Тања Лазаревић Илић Learning & Development Manager i Јелена Бојчић F&B supervisor.
Током студијске посете ученици су се упознали са свим секторима хотела са посебним нагласком на сектор хране и пића и њиховом технологијом и организацијом рада. Упознавање хотела започето је од рецепције где су се ученици упознали са начином рада овог одељења хотела и задужењима запослених. У наставку обиласка ученици су посетили свечане сале као и сале за састанке, семинаре и остале догађаје који се одржавају у хотелу. А потом и спа и велнес центар. Наставак посете хотелу обухватио је обилазак последња два спрата хотела, председничког апартмана и Regency Cluba. Као круна ове посете био је обилазак банкет кухиње и главне кухиње хотела. Домаћин овог дела посете био је Chef Милан Чорта који је кроз интерактивну презентацију ученике упознао са свим одељењима овог сектора и њиховом организацијом рада. Ученици су имали прилику да виде како су пекара, посластичарница, месара, банкет кухиња и рум сервис организовани, технолошки и логистички повезани и која су њихова задужења у процесу рада једног великог хотелског система. Која јела се спремају, шта садржи кутија добродошлице зашто у кухињи постоји зидна башта у којој се узгајају ароматичне и зачинске биљке, због чега су на крову хотела постављене кошнице, како изгледа припремати храну за 1000 гостији и зашто сви воле месара и посластичара у хотелу.  Такође, и друге примере добре праксе једног успешног хотела ученици и професори могли су да сазнају кроз разговор са домаћинима током коктела који је уприличен на крају ове посете.
Студијска посета организована је са циљем да се ученици упознају са радом хотела, а посебно кухиње и које су то све предности и изазови које њихова будућа занимања доносе. На сва ова питања домаћини Тања, Јелена и Милан су могли да одговоре са позиције искусних професионалаца са дугогодишњим искуством, али и из визуре почетника своје успешне каријере почевши од ученика на пракси са минималним искуством до професионалаца који се налазе на лидерским позицијама у својим секторима.
Заједнички закључак свих учесника је да треба улагати у образовање, развој талената и јачање личног потенцијала младих, као и да свако има шансу да успе, али да мора да покаже иницијативу да се усавршава и да буде посвећен свом послу и успех је загарантован.