Site Overlay

Тренинг за спровођење СТЕМ наставе

У оквиру пројекта „Школе за бољи квалитет ваздуха“ који реализује Уницеф уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и амбасаде Краљевине Норвешке, обухваћено је 46 школа, од којих су две са територије општине Осечина, ОШ “Војвода Мишић” у Пецкој и ОВЦ „Браћа Недић“ у Осечини.

Испред Центра за промоцију науке, психолог Ана Клобучар, у оквиру пројектних активности одржала је 1. 2. 2023. године у ОШ „Војвода Мишић“ у Пецкој тренинг за спровођење СТЕМ наставе за наставнике, учитеље и стручне сараднике запослене у образовно-васпитним установама на територији општине Осечина.

Циљ тренинга јесте оснаживање наставника за примену истраживачког учења и пројектне наставе у СТЕМ предметима (математика, физика, хемија, биологија, географија, информатика и рачунарство), јачање компетенције наставника за рад у СТЕМ областима, као и упознавање свих заинтересованих наставника са применом СТЕМ методологије кроз међупредметно и интердисциплинарно повезивање наставног градива.

Научно образовање за одговорно друштво – СТЕМ тренинг обухватао је теоријски и радионичарски део у ком су учесници усвојили нова сазнања и разменили искуства везана за израду СТЕМ пројеката.