Site Overlay

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА “НАЈСЛАЂИ КАРАВАН”

 Бити добар је племенито а учити друге доброти је још племенитије. Тако је прошлог петка, у нашој школи успешно  завршена хуманитарна акција прикупљања слаткиша  под именом “Најслађи караван” , намењених деци из угрожених подручја са Косова и Метохије.
Да племенитост жури учинити добро што пре, говори време за које је акција спроведена. Одмах након што је у нашу установу стигао позив из хуманитарне организације “Српска солидарност”,  у само неколико дана прикупљена је велика количина разних дечјих посластица, које ће верујемо, измамити осмех на многим дечјим лицима за предстојеће празнике.
 У овој акцији несебично су учествовали сви ученици, од оних најмлађих до оних најстаријих, заједно са свим другим запосленима у овој установи. Са свих страна шушкале су кесе са бомбонама, чоколадама а неки су желели да пошаљу и своје плишане играчке у нове загрљаје.
   Након што су поклони обједињени на једно место, у петак је уследило и паковање а на сваки завежљај прикачено је по једно папирно срце у знак љубави и солидарности са децом која своје најлепше дане детињства проводе у веома тешким животним околностима.
    Озбиљност, саосећање као и тимски дух  који су ученици показали за понос је и њиховим родитељима и њиховим учитељима.
     Ко добро чини, од њега се још више добра очекује, те  чврсто верујемо да ће наши ученици израсти у , пре свега, добре људе.
     Овом приликом се  захваљујемо свима који су учествовали у  акцији, знајући да ћемо сви заједно донети много рад
ости и осмеха нашим малим херојима са Косова и Метохије.
     У нади да ћемо предстојеће празнике провести у љубави и бризи за наше ближње као и друге људе око нас, наши ученици Вас поздрављају слоганом ” НАШЕ МАЛО, НЕКОМЕ ЗНАЧИ МНОГО”.