Site Overlay

ФЕБРУАР НА КОПАОНИКУ

У периоду од 01. 02. 2020.  до 21. 02. 2020. године ученици II-2 разреда, образовни профил кувар – конобар наше школе у оквиру предмета услуживање и куварство извели су блок наставу у апарт хотелу и спа „Зонед“ на Копаонику. Блок настава организована је у циљу стицања практичних знања и вештина као и повезивања са теоријском наставом и вежбама, како би се ученици на најбољи начин упознали са опсегом њиховог задужења и активностима на будућим радним позицијама кувара и конобара.

Хотел и спа „Зонед“ је организациона јединица „Zoned expo“ Д.О.О Копаоник чија је примарна делатност хотелијерство, угоститељство и услуге. Хотел је разврстан у категорију „четири звездице“ квалитета смештаја и услуга и један је од успешних хотела на овој дестинацији и организационо и технички опремљен да се у њему може спровести блок настава из наведених предмета. На основу свега наведеног овај хотел је одабран као оглед који на најбољи начин може ученицима да представи њихова будућа занимања, а истовремено да пружи услове за стручно усавршавање како ученика тако и предметних професора. Током извођења блок наставе ученици су се упознали са начином организације и рада сектора хотела који су им потребни за стручно усавршавање, а то су кухиња, ресторани и кафе и том приликом сазнали како раде ти организациони делови, а кроз практичан рад стекли нова знања и вештине и повезали претходно стечена знања. Током свог боравка и извођења блок наставе ученици су кроз практичан рад, дискусију са предметним професорима и руководиоцима сектора и запосленима стекли нова знања и вештине која ће примењивати у будућој настави.

Током слободног времена ученици су уживали у садржајима хотела (спа центар, теретана, центар за забаву), организовани су им излети и вожње жичаром. Посебни гости хотела били су чланови нашег КУД-а „Браћа Недић“  из Осечине, који су за све госте хотела приредили целовечерњи програм.