Site Overlay

ЈАВНИ ЧАС О ЗДРАВЉУ, СПОРТУ И БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

У оквиру Европске недеље мобилности, са овогодишњим слоганом ,,Крећимо се квалитетније, штедимо енергију”, ученици виших разреда наше школе присуствовали су јавном часу о здрављу, спорту и безбедности у саобраћају.
Колико је важна свест о здрављу, правилној и здравој исхрани као и начину живота укључујићи редовну физичку активност, заједно са ученицима, наставница биологије Јелена Николић и наставник физичког васпитања, Зоран Перић, започели је јавни час у школском дворишту. Кроз дискусију и практичне примере, ученици су се још једном подсетили ове важне теме и запамтили битне смернице здравог живота.
Колико је важна безбедност учениkа и младих у саобраћају, поред свих смерница здравог начина живота и физичке активности, говорила је Мирјана Станисављевић, полицијски службеник ПС Осечина, која већ свакодневно борави у нашој школи бринући о безбедности ученика и запослених, као и трећих лица која посећују школу. Радећи као саобраћајни полицајац, указала им је на свакодневне грешке које се дешавају у саобраћају али и пренела основна правила понашања и указала им на њихову одговорност као учесника саобраћаја.
Јавни час је завршен поруком да се у школу може доћи и пешака, сходно могућностима, бициклом или тротинетом, а најмање аутомобилом, уз поштовање свих саобраћајних правила и прописа.