Site Overlay

Промоција Средње стручне војне школе и Војне гимназије

У уторак 24. 12. 2019. године гости наше школе били су представници Средње стручне војне школе и Војне гимназије. Промоцији су присуствовали ученици седмог и осмог разреда.

Представљање школа је почело уводним филмом о школама из ког су ученици могли да добију велики број информација. Сазнали смо да се после завршене Средње стручне војне школе добија чин подофицира и посао за оне који не желе да наставе школовање, да школе имају свој интернат, да поред часова редовне наставе ученици имају могућност да се прикључе многобројним секцијама и слободним активностима, као и да сваке школске године организују многобројне посете и излете који представљају део наставе.

Најбољи ученици Средње стручне војне школе имају могућност наставка школовања на Војној академији , а ученици Војне гимназије на Војној академији и Медицинском факултету ВМА.

Од два матуранта Војне гимназије сазнали смо како изгледа један дан у школи, шта све посете у једној школској години, како изгледа матурска екскурзија која је, како кажу „најлепши део четврте године“, али и да сваког месеца ученици добијају плату чија висина зависи од успеха и владања.

Заинтересовани ученици су имали могућност да питају све што их је занимало, а добили су и флајере са додатним информацијама.

Конкурс за упис у ове школе почиње у фебруару 2020. године, а услови конкурса налазе се на сајту Средње стручне војне школе и Војне гимназије.