У Етно селу Станишићи у Бијељини одржана је дводневна радионица за наставнике средњих школа из прекограничног подручја између Србије и Босне и Херцеговине. Радионица је окупила 52 наставника из различитих средњих школа из Сремске Митровице, Вареша, Инђије, Високог, Сарајева, Руме, Ваљева, Калесије, Тузле, Шапца, Лазаревца, Осечине, Градачца, Хаџића, Новог Сада, Брчког, Бановића,Кисељака, Бијељине и других градова прекограничне регије.
Нашу школу представљала је наставница биологије Јелена Николић.
Циљ дводневног окупљања је представљање Приручника за интеграцију тема концепта нула отпада и циркуларне економије у постојећи наставни курикулум.Након занимљивих презентација о социјалној екологији и њеној примени у модерној педагогији, презентације Приручника и његове примене у средњешколском образовању,те представљања часова реализованих у 6 пилот школа пројекта,наставници су разменили искуства током интерактивне дискусије.
Други дан је био резервисан за две интерактивне вежбе.Прва је била “Припрема наставне активности према упутствима из Приручника”. Извлачећи папириће са називима предмета свака група је имала задатак да осмисли наставну припрему за час додељеног предмета и представи колегама своје идеје. Друга интерактивна вежба “Могућности сарадње НВО и средњих школа” указала је на велику заинтересованост школа за учешће на пројектима, али и потребу за подршком у припреми стратешки развојних докумената за школе.
Наставници су изразили посебно задовољство могућношћу учешћа на оваквим радионицама прекограничне сарадње и предложили чешће окупљање наставног особља.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА