По 43. пут под куполама београдског сајма окупили су се туристички радници целог света и представили шта све припремају за ову, али и наредне године за туристе и све оне који воле и желе да упознају нека нова, удаљена и занимљива места широм наше плантет.
По први пут ове године у посети Сајму туризма били су и ученици нашег Образовно-васпитног центра „Браћа Недић“, смера туристичко-хотелијерски техничар и кувар. Приликом посете која је део планираних активности образовно-васпитног програма и рада, ученици ова два образовна профила упознали су се са туристичком понудом региона, али су имали и активну улогу у промоцији краја у којем живе кроз рад на штанду туристичке организације „Подгорина“. Кувари су на најбољи и најлепши начин представили укус и карактер Подгорина, а како другачије него кроз припрему и презентацију специјалитета од шљива, док су туристичко-хотелијерски техничари у директном контакту са посетиоцима сајма представили антропогене и природне туристичке ресурсе нашег краја.

За туристичке раднике овогодишњи сајам био је прилика да после две године паузе поново се сретну, размене искуства, идеје, али и друже и у пријатној и пријатељској атмосфери обнове контакте, успоставе неке нове и покрену сарадњу. Након две године забрана, затварања и благе стагнације туристичких кретања ова година је прилика да се надокнади пропуштено и на путовању између планина и мора упознају неке нове дестинације, али првенствено упозна и доживи Србија.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА