НЕ МОЖЕ НАМ КИША НИШТА

Како традиција наше школе и налаже, на крају сваке школске године организује се наградна екскурзија за најуспешније ученике и за њихове наставнике. Тако је било и овог кишног 16. јуна 2023. године.
Сиво, суморно и кишно небо… Али ни ова упорна „јесења“ киша није спречила лепо дружење и уживање у дугом путу до Прибоја и Прибојске Бање. У школском аутобусу одзвањали су весели гласови наших вуковаца: Мине Николић, Иве Павловић, Иве Пекмезовић, Анастасије Младеновић, Милице Јевтић, Емине Стајић. Вуковац је и Слађана Јанковић, смер прехрамбени техничар, која је са одличним успехом положила и завршну државну матуру. Ове године смо највише поносни због Мине Николић, државне првакиње на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Ту је и Вукан Петровић, трећепласирани на Републичкој Књижевној олимпијади и учесник републичких такмичења из математике и биологије (на којима је такође показао изузетно знање). На Књижевној олимпијади учествовао је и његов брат Николај. Уз Слађану Јанковић, Јована Мићић је најзаслужнија што су наши средњошколци освојили треће место на Републичком такмичењу Лингвистичких секција.

Сусрет са Прибојском Бањом свима је био посебно интересантан. Оно што ову бању чини посебном у Европи је температура њене воде, која је једнака температури људског тела. Поточићи топле воде, која се пуши, изазов су за све посетиоце да у њима потопе ноге, без обзира на годишње доба. Ту прилику, упркос киши, искористили су и наш возач Славиша, наставник Вујо и помоћник директора Бели. Храбра је била и наставница Марија. У раскошним биљкама највише је уживала наставница Јелена.

Додир са традицијом и вечношћу пружа манастир Манасија, задужбина краља Стефана Владислава, који је владао у првој половини 13. века. Свако ко је, макар једном, видео Белог Анђела, осећаће његово присуство читавог живота. Неописив је осећај стајати на месту овог чудесног светог здања, чији су темељи ударени пре осам векова!

Ова екскурзија била је посебно емотивна за наставницу Драгицу и њеног бившег ученика, а сада колегу Александра Вујичића. Они су се присетили једне друге екскурзије, од пре двадесет година. О томе сведоче и две фотографије.

Жао нам је што у аутобусу нису били и Вукашин Бајић, учесник такмичења „Шта знаш о саобраћају“, Ана и Андреа, учеснице Државног такмичења из стоног тениса и њиховог друга вуковца Дејана Ранковића, ученика Издвојеног одељења из Комирића као и вуковаца средње школе Катарина Пантелић (ђак генерације) и Јовица Петровић.
Још једном хвала овој дивној деци, а сигурни смо да ћемо се тек поносити њима.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА