У среду, 6.децембра 2023.године, у Палати Србије у Београду, одржана је конференција ,,Свет испред нас”, у оквиру иницијативе ,,Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности”, коју спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП), у партнерству са Министарством просвете и Фондацијом Петља, уз подршку Владе Републике Србије.
Конференција је окупила представнике и представнице академске заједнице, стручну јавност из области образовања, науке, технологије, као и друге заинтересоване стране.
Нашу школу су представљале Марија Николић, наставница математике и Виолета Миливојевић,наставница информатике и рачунарства.
На панелима, предавањима и презентацијама разговарало се о томе на који начин вештачка интелигенција мења начин учења, шта су предности и мане употребе вештачке интелигенције у образовању, те која су знања и вештине потребни наставном кадру и ученицима како би се могућности које вештачка интелигенција пружа користиле за добробит целог друштва.
Јачање дигиталне писмености и дигиталних вештина и ученика и наставника представља главни задатак свих актера образовног система.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА