На време уочен таленат не значи ништа ако се не развија и подстиче. Од првих дана школе ученицима је могуће предочити да би се музиком могли бавити касније у животу, али и да ће им она употпунити и испунити слободно време, донети много радости, осећај остварености и задовољства.

Данас је у нашој школи одржан први интерни час ученика 1. разреда Музичке школе ,,Живорад Грбић” Ваљево, издвојеног одељења у Осечини. На интерном часу наступили су ученици одеска: виолине (класа проф. Никола Јанковић), клавира ( класа проф. Марија Павловић) и хармонике (класа проф. Милош Савић).

Уживање у уметности покреће цивилизације и мења људе набоље. Напредак наше врсте везујемо не само за технолошке изуме већ и за могућности да кроз уметност, музику, сценски наступ пробамо да објаснимо и разумемо свет око себе. Урањање младих дечјих умова у свет музике, пун креативности али и великог рада и упорности, даје ученицима алатке за даље усавршавање и напредак.

Свака нова вештина коју стекну у најранијем добу унапређује дечје самопоуздање, развија осећај припадности и спаја их са осталом децом сличних интересовања. Константним слушањем и извођењем музике развија се и осетљивост на темпо, хармонију, разуме спајање више појединачних гласова или инструмената у једну целину и помаже се мозгу да у свим аспектима буде у стању да рашчлани целину у појединачне компоненте те се развије и на тај начин.

Музика се састоји од читања четвртина, половина и целих нота које су у суштини разломци. Ученици се преко тактова уче бројању и спремају за боље разумевање математике и рачунања.

Поносни смо што смо ученицима наше школе омогућили да препознају и негују свој таленат ка музици. Честитамо им на сјајним композицијама које су извели данас у холу наше школе.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА