На тргу браће Недић у Осечини, на Велики четвртак и Велики петак одржан први дан васкршњег базара у организацији наше школе. Претходних дана креативне руке ученика, наставника и учитеља припремале су васкршње украсе и шарена јаја која ће продавати ова два дана. Сав приход који се скупи од продаје ићи ће у хуманитарне сврхе.

Свој допринос и подршку дала и је Народна библиотека Осечина која је својом богатом празничном литературом употпунила базар, као и шареноликим васкршњим јајима.

– Кад се вредне руке сложе, све се може! Сви разреди наше школе са истом идејом били су носиоци васкршњег базара. Наши најмлађи ученици су правили честитке, украсе, док су ученици виших разреда и средње школе заједно са наставницима Горданом Гладовић, Ненадом Иконићем и Милованом Стевановићем плели венце од врбових гранчица и украшавали их, моделовали магнете, декоративне васкршње производе од дрвета, корпице и остало. Са циљем да што радосније дочекамо највећи хришћански празник Васкрс, у миру смо се сви заједно ујединили и вредним рукама показали сву машту и креативност, а све у знаку хуманости. Сав новац од продаје биће искоришћен за хуманитарну помоћ у оквиру наше школе, као и помоћ сваком другом лицу коме буде потребна. Захваљујемо се свим родитељима који су подржали овај наш догађај и могу слободно да кажем да ће он постати и традиција у насој школи и општини – изјавила је директорка школе Марија Николић.

Поред тога што је Васкрс најрадоснији хришћански празник и што децу треба учити вери и традицији, јако је важно славити га породично јер код најмлађих развија и осећај заједништва, припадања и љубави.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА