У четвртак 14. марта 2024. године широм света се обележава Међународни дан математике. Тим поводом у нашој школи биће реализовано неколико догађаја који имају за циљ да популаришу математику, као науку која је одиграла значајну улогу у развоју цивилизације, а која има и велики значај за садашњост и будућност цивилизације.
Тим поводом, припремили смо следеће активности:
– 14.марта наша школа, у сарадњи са Математичким друштвом ,,Архимедес”, организовала је национално математичко такмичење МИСЛИША 2024 на којем је учествовало 60 ученика од 1. до 8.разреда.
– 15.марта у госте нам долази предшколска група из ПУ ,,Лане” на математичку радионицу коју су спремили ученици виших разреда заједно са средњошколцима из наше школе.
Математичар Леон Зајтелман је године 1996. у часопису Америчког математичког друштва формулисао закључке у вези са наставом математике, којих се можемо држати и данас:

•Математика је кључна за националне интересе. Снажне математичке способности у националним оквирима су од суштинског значаја за индустријско и технолошко вођство.

•Математика је камен темељац за остале дисциплине. Практично сва технологија зависи директно од напретка математичког знања.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА