У нашој школи 11.априла одржан је Сајам науке под називом ,,Вода-извор живота” који се организује поводом Дана школе 16.априла. Ово је друга година за редом како се одржава сајам науке у нашој школи.

Сајам науке је отворила директорка школе, Марија Николић, која је поздравила присутне госте, родитеље и ученике и истакла ентузијазам, вољу за напредовањем и додатно залагање наставног кадра, а све у циљу развијања одговорности, креативности, тежње за истраживањем, марљивости, солидарности, уважавања другог, самопоуздања и других позитивних људских особина и животних вредности код ученика. Директорка је похвалила све колеге који су марљиво и предано радили са ученицима на својим пројектима, нагласивши да је идеја потекла од наставнице биологије, Јелене Николић, која је и координатор Сајма науке.
Присутне је поздравила и наставница Јелена која је истакла значај учења кроз пројектну наставу, креативност ученика и разноликост пројектних идеја приказаних кроз предмет српски језик, веронаука, историја као и све СТЕМ науке. Традиционално, уследио је хор ученика наше школе под руководством проф.музичке културе, Александра Николића. Велику захвалност дугујемо и Народној библиотеци Осечина, која је увек ту за нас да употпуни наше догађаје својом богатом литературом.
Сајам науке посетили су и наши предшколци из ПУ ,,Лане” са својим васпитачицама и малишани из старије васпитне групе.
Сајам је протекао у лепој атмосфери, уз пуно занимљивих експеримената и научних прича.
Овом приликом похваљујемо наше ученике без којих цео сајам не би био овакав какав јесте.

#

Comments are closed

АРХИВА ВЕСТИ
ИНФОРМАЦИЈЕ ПО РАЗРЕДИМА